Cult Kanaal
cult webzine


TitelHome

Film

:: Alternatieve film

:: Specials

:: Nieuws

:: Filmquiz

Muziek

:: Alternatieve muziek

:: Muziek geschiedenis

:: Nieuws

Kunst

:: Stromingen

:: Kunstenaars

:: Nieuws

Sport

:: Vreemde sporten

:: Extreme sporten

Overig

:: Mode

:: Cultuur specials

:: Reizen

:: Tech stuff


:: Contact

:: SitemapGerelateerde dossiers:

:: Alternatieve film

:: Film nieuws

Update: 07-08-2019
Sin City

sin cityTussen al het geweld van de grote populaire Hollywood-films springt er af en toe een film in het oog. Sin City is zo'n film. Het was een van de grote cult-klappers van 2005. De film is al op DVD uit dus mocht je 'm gemist hebben: ga ervoor!

De film Sin City is gebaseerd op de drie verhalen die geschreven zijn door Frank Miller. Op niet chronologische wijze zijn de graphic novels; The hard Goodbye, The Big Fat Kill en That Yellow Bastard in de film verwerkt. Frank Miller is tevens de regisseur van deze neo-noir film. De meerdere verhaallijnen, de vormgeving en het acteerwerk dragen bij aan een indrukwekkende ervaring voor de kijker.

In deze film worden drie verhalen verteld die allen met elkaar verbonden zijn. Ze spelen zich af in het stadje Basin City. De belangrijkste verhaallijn gaat over een schurk Marv (gespeeld door Mickey Rourke). Hij zoekt de moordenaar van een vrouw die vermoord werd terwijl ze met hem in bed lag. Verder een verhaal van een fotograaf die per ongeluk een politieagent doodt en dat wil verhullen. Als derde een verhaal over een bijna met pensioen gaande politieman (gespeeld door Bruce Willis) die beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet gepleegd heeft.

In 2005 viel de film in de prijzen bij het Filmfestival van Cannes. Hier mocht het de technische prijs vanwege de visuele stijl in ontvangst nemen. Deze stijl wordt ook wel omschreven als comic-stijl en sluit goed aan bij de sfeer van de originele verhalen. De omgeving van het verhaal is afgebeeld in een artificieel decor, de personages zijn zwart-wit weergegeven. De kleuren die je in de film ziet, zijn overeenkomstig met de kleuren uit de stripverhalen.

De betere recensenten wereldwijd prijzen de film de hemel in. Het lijkt erop dat films als Pulp Fiction en Fight Club in het derde millennium eindelijk een waardig opvolger krijgen:

Film: Sin City
Regisseur: Frank Miller
Acteurs: Bruce Willis, Mickey Rourke, Clive Owen
Premiere: 1 Juni

Bronnen:
https://www.imdb.com/title/tt00000401792/
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sin_City_(film)


- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -