Cult Kanaal
cult webzine


Computer arts


Computer arts, een nieuwe kunst

Bij ´computer arts´ wordt de computer gebruikt om grafische informatie weer te geven. Deze vorm van kunst is vooral de laatste jaren, met de steeds verdergaande ontwikkeling van software, flink gegroeid in populariteit. Het resultaat van computer art kan variëren van een simpele grafische presentatie van de aandelenkoers van een bedrijf tot aan de complexe grafische weergave van een computergame.

Naast een computer en de bijbehorende software wordt bij het maken van computer arts vaak gebruik gemaakt van verschillende input-output devices. Denk hierbij bijvoorbeeld aan electronische sketchpads, video cameras, printers en kleuren plotters.


Dragon fighter

Ben je geïnteresseerd in computer arts? Als toeschouwer biedt het internet vele websites met mooie graphics.

Maar als je meer wilt dan slechts kijken, je wilt zelf aan de slag, dan moet je wel de beschikking hebben over de juiste software. Als beginner kun je met Adobe Photoshop al een heel eind komen. Kijk ook eens op de website van één van de meest toonaangevende bladen op het gebied van computer graphics:Computer Arts Magazine. Op de website van het magazine vind je veel bruikbare informatie, waaronder tutorials die je kunnen helpen als je de juiste software al hebt.


Martian Man HunterCavalli dressComputer arts heeft vele creatieve kanten. Vooral Phantasy, Cartoon en Science Fiction geïnspireerde weergaves zijn heel populair. Maar ook bijvoorbeeld het zo waarheidsgetrouw mogelijk produceren van tekeningen is een uitdaging. Hoever dit kan gaan met de huidige technieken kun je hiernaast zien. En er zijn vast nog wel betere voorbeelden te vinden...Portret van MoyraEen andere uitdaging ligt in het zo goed mogelijk ´kopiëren´ van bestaande schilderijen. Kunst die haar basis vindt in kunst. En in dit geval dus niet slechts geïnspireerd door reeds bestaande kunst, maar zelfs het weergeven van kunst met geheel nieuwe technieken. Deze vorm van kunst geeft de kijker een vreemd, haast surrealistisch gevoel. Oud en nieuwe worden met elkaar geconfronteerd op een heel directe manier!- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -