Cult Kanaal
cult webzine


Diesel kleding


Diesel kleding blijft hot!

Vraag een willekeurige jongere naar zijn favoriete kledingmerk en vaak zal het merk Diesel in zijn top 5 voorkomen. Diesel kleding is al lang veel meer dan alleen heren of dames jeans. Diesel staat aan de internationale fashion top met een cool, sportief image.


Diesel kleding: hoe het begon
Italiaans ontwerper Renzo Rosso richtte Diesel in 1978 op als nieuw kledingmerk met een experimentele, innovatieve kledinglijn. Renzo´s doel was om een dynamische, tot de verbeelding sprekende kledinglijn te ontwerpen. Hiervoor zocht hij een open-minded ontwerpteam bij elkaar dat het hoofd kon bieden aan de toenmalige gevestigde modewereld en dat zich liet leiden door hun eigen smaak. En dat werkte!


Merken Diesel, Dsquared en Martin Margiela
Natuurlijk staat Diesel bekend om zijn jeans. Maar Diesel kleding is meer dan jeans voor dames en heren. Diesel brengt ook luxe, extravagante, quasi-militaire en urban kleding. Diesel beheert naast het merk Diesel ook de eigen merken Dsquared en Martin Margiela. Dit alles zorgt voor een uiteenlopende collectie van Diesel kleding die constant vernieuwd wordt.


Diesel: een cool merk
Een onderzoek van The Sun waarin 3000 mensen ondervraagd werden over ´Cool BrandLeaders´ komt tot de volgende top 5 van coolste mode-merken:
1. Diesel
2. Agent provocateur
3. Chanel
4. Puma
5. Topshop

Diesel kleding is uitgegroeid tot één van de leidende merken in de modewereld. Onlangs heeft het Diesel concern het magische verkoopcijfer van 1 miljard dollar bereikt! Voor 2005 wordt een verdubbeling van de groei verwacht.Diesel verrast in 2005
De nieuwe Diesel kleding reclamecampagne van de voorjaars- en zomercollectie 2005 is wederom een verrassing. Dit keer laat Diesel zich beïnvloeden door Star Trek en The West Side Story. Centraal in de campagne staat een musical genaamd ´The Future´. De nieuwe Diesel kleding collectie laat onder meer T-shirts met logo´s, strakke spijkerrokjes en mouwloze jacks zien.


- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -