Cult Kanaal
cult webzine


Marc Chagall


Marc Chagall

Marc Chagall is één van de meest succesvolle kunstschilders van de twintigste eeuw. Zijn werk wordt vaak gezien als sterk gerelateerd aan het surrealisme.


Het leven van Marc Chagall
Marc Chagall wordt in 1887 geboren in Rusland. Na het volgen van een schilder studie in St. Petersburg en daarmee redelijk succes hebbend, verhuist hij in 1914 naar Parijs om zich daar in de kunstgemeenschap te begeven. Hij maakt daar onder meer kennis met het kubisme. In 1914 heeft Marc Chagall zijn eerste solo expositie in Berlijn.

In 1914 bezoekt hij Rusland. Hij kan echter niet terug naar Parijs omdat de oorlog uitbreekt. Pas in 1923 keert hij terug. In de jaren 30 is hij succesvol en bezoekt veel landen in Europa.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog vlucht Chagall naar Amerika omdat hij Joods bloed heeft. Na de oorlog gaat hij wederom in Parijs wonen. In de jaren die volgen zal Chagall veel reizen en grote gages worden betaald om hem te exposeren. Hij maakt vele kunstwerken en beschildert wereldwijd interieurs van gebouwen. De meeste grote musea in de wereld hebben tijdens zijn leven wel werk van Chagall geëxposeerd. Marc Chagall sterft in 1985 in Frankrijk.


Werk van Marc Chagall
De schilderijen van Chagall zijn niet netjes in in een stroming in de kunstgeschiedenis te vatten. Er is geen eenduidig stempel op te drukken of aan te geven binnen welke kunstbeweging Chagalls werk valt. Wel past het in de geschiedenis van origineel denken en fantasie kunst. Zijn werk is droomachtig en lijkt beinvloed door het onderbewuste. Bewonder zelf de prachtige werken van Chagall.- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -