Cult Kanaal
cult webzine


Marcelino Herranz


Marcelino Herranz

Een portret van Marcelino Herranz is herkenbaar aan de eigen stijl van de kunstenaar: altijd vol en kleurrijk. Zijn kunstwerken lopen uiteen van portretten van mensen en paarden tot naakt, landschappen en zee-gezichten.

Leven van Marcelino Herranz

Marcelino Herranz is geboren in 1956 in Vigo, Spanje. In 1989 begon hij aan een nieuwe hobby: schilderen. In de jaren die volgden is het schilderen een ware passie van de kunstschilder geworden. Hij ontdekte dat het daadwerkelijk weergeven op doek van wat je in je hoofd hebt een ware kunst is. Herranz verfijnde zijn schildertechniek en vaardigheden.

In 1994 besloot Marcelino Herranz om zich volledig toe te gaan leggen op schilderen. Hij nam schilderlessen in Barcelona en leerde onder andere dat je eigen inzichten de beste zijn. Dat een echte kunstenaar schildert wat hij zelf mooi vindt en zich daarbij niet laat afleiden door anderen of door wat gangbaar is. Hij leerde dat je moet kijken, denken en schilderen op je eigen manier.Werk van Marcelino Herranz

Herranz heeft een herkenbare eigen stijl ontwikkeld waarbij hij als volgt te werk gaat. Hij bedenkt eerst een boodschap of beeld van wat hij wil overbrengen. Hiervan vormt hij een beeld in zijn gedachten en bedenkt het perspectief en de lichtval. Dan tekent hij en neemt foto´s van de tekeningen. Deze afbeeldingen worden in de computer gezet in het zwart-wit en vervolgens geschilderd in kleuren zoals deze spontaan in hem opkomen.Het werk van Herranz is vooral herkenbaar aan het gebruik van kleuren en de grove techniek van het aanbrengen van de verf op het doek. Vooral de portretten van Herranz zijn inmiddels behoorlijk populair aan het worden. Het portret krijgt een heel eigen karakter door de manier waarop met kleuren gewerkt is.
- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -