Cult Kanaal
cult webzine


Franz Ferdinand
Franz Ferdinand brengt top-muziek!

Franz Ferdinand in concertFranz Ferdinand is behoorlijk ge-hyped in de media. Mocht je nu het debuutalbum van deze Schotse gitaarband nog steeds niet kennen: ga je schamen en haast je naar de platenzaak. Want Franz Ferdinand brengt pakkende gitaarrock, die je doet denken aan de topjaren van de Talking Heads. Al is de muziek van Franz Ferdinand niet supervernieuwend, het is wel heel catchy en gewoon erg goed.

Natuurlijk kennen we inmiddels allemaal de hits ´Take me out´, ´Dark of the Matinee´ en ´This Fire´. Op zich zijn deze nummers al genoeg reden om het album in de kast te hebben staan. Maar ook de rest van het album is absoluut geweldig! Bij het beluisteren kon ik niet stil blijven zitten. Franz Ferdinand combineert snel, varieert veel en is onvoorspelbaar. En dat alles levert een topalbum op. Naast de normale versie is er nu ook een gelimiteerde dubbel CD verkrijgbaar met vijf extra tracks.

Laten we hopen dat Franz Ferdinand na alle media aandacht gewoon goede gitaarmuziek blijft maken. Dat we ze dit jaar op vele festivals mogen bewonderen en dat er volgend jaar een waardige opvolger van het debuutalbum in de winkel ligt. Dan is Franz Ferdinand wat mij betreft een blijver!

- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -