webzine met pit

Amsterdam andersWat valt er voor de Nederlander nog te beleven aan een dagje Amsterdam? Je struikelt er over de toeristen, komt vaak toch terecht bij de bekende attracties of besluit bij gebrek aan beter toch maar om er een dagje Kalverstraat van te maken.

Toch zijn de pareltjes nog te vinden in Amsterdam. Voor wie eens iets anders wil hebben we wat ideeën op een rijtje gezet. Een dagje Amsterdam kan echt nog wel een toffe dag uit zijn!


Ga voor pampus


pampusPampus is een klein eilandje aan de rand van het Ijsselmeer. In 1887 kreeg Pampus een militaire status en werd er een fort op het eiland gebouwd. Schepen lagen vroeger vaak letterlijk voor Pampus omdat het Ijsselmeer toen nog de enige toegang tot de haven van Amsterdam was..Musea


De aparte musea zijn best te vinden. Wat dacht je van het Pianola Museum. Gelegen aan de Jordaan hoor je in het museum verschillende geesten op de piano. Verder vele muziekrollen, je kunt er pianola´s bekijken en beluisteren.


pijpGeïnteresseerd in de geschiedenis van het tabaksgebruik, in de rookcultuur en bovendien in een enorme collectie prehistorische-, ethnische- en opiumpijpen? Bezoek dan het Pijpenkabinet, gelegen in een prachtig 17e eeuws grachtenpand.


Een miniatuurtheater uit 1781 is te bezichtigen in het Theatermuseum. Principe van het miniatuurtheater is dat er geen acteurs aan te pas komen. Wel veertien complete decors uit de 18e en 19e eeuw. Het museum bevat verder wisselende tentoonstellingen en is met haar mooie muurschilderingen en marmeren hal een bezoek meer dan waard.


Gratis boottochtjes


Vanaf het Centraal Station vaart de gratis Buiksloterwegveer naar Amsterdam-Noord. Ook gaat er een Java-veer naar het Java-eiland, leuk om eens te bezoeken vanwege de moderne architectuur.


Hortus Botanicus


hortusO
pgericht in 1638 als medicinale kruidentuin, is het één van de oudste botanische tuinen ter wereld. Het is gelegen aan de rand van het centrum en bevat een prachtig terras. Met de schitterende collectie planten en bomen en het boeiende wisselende programma is de Hortus Botanicus een bezoek meer dan waard.


Mysterie Tour


Kies je voor niet te veel moeite en wil je entertaind worden met verrassende verhalen? Dan is een mysterie tour misschien iets voor je. Je wordt door een gids langs verrassende locaties en verborgen plekken geleid; verrassende anekdotes en verhalen ontbreken daarbij natuurlijk niet.