webzine met pit

Bijzondere vakantiebestemmingen EuropaIedereen heeft er altijd zin in, waarbij we het natuurlijk hebben over een lekker vakantie! Binnen Europa zijn er veel verschillende vakanties te boeken en uiteraard ook tal van bijzondere vakantiebestemmingen waar je naar toe zou kunnen gaan. Wil jij ook eens een vakantie die anders is en dus naar één van de bijzondere vakantiebestemmingen in Europa? Dat komt goed uit! Wij zullen we je in dit artikel namelijk een top 5 voorschotelen van bijzondere vakantiebestemmingen in Europa. Zo heb je de garantie dat je een leuke vakantie kunt gaan boeken naar een plaats waar jij nog niet eerder geweest bent!

1. De Plitvicemeren in Kroatie


De laatste jaren weten steeds meer mensen de weg naar Kroatië te vinden. Wij hebben in Kroatië dan ook de absolute nummer 1 gevonden als het gaat om bijzondere vakantiebestemmingen in Europa. In dit land vind je namelijk, tegen de rand van Bosnië Herzegovina, de Plitvicemeren. Het park wat je daar aantreft lijkt rechtstreeks uit een film te komen. In dit park vind je immers allerlei unieke watervallen en bijzondere smaragdgroene meren zoals je ze nog nergens anders in Europa gezien hebt!


2. Bilbao in Spanje


Ondanks het feit dat veel mensen vaak het zuiden van Spanje op zoeken is er toch ook zeker nog heel wat meer te beleven. In het Noordwesten van Spanje vind je namelijk de stad Bilbao. Dit is een echte culinaire stad, waar als blikvanger toch zeker wel het Guggenheim Museum zeer interessant is om te bezoeken. Dit is 1 van de 3 wereldwijde Guggenheim musea en zeker leuk voor mensen die houden van moderne kunst. Wil je bovendien liever een dagje naar het strand? Ook daar zijn er meer dan genoeg van te vinden.


3. Het eiland Procida in Italie


Wil je naar een interessante plaats, maar wel een plekje waar je niet overspoeld wordt met toeristen? Dan is het eiland Procida in Italië een echte aanrader. Dit typisch Italiaans eiland ligt net voor de kust van Napels. Vooral de natuur is nog ongerept en de bouw met zijn gekleurde huisjes is zeer interessant. Veel boten meren bovendien aan in de gezellige haven, waardoor je over levendigheid niets te klagen hebt.


4. Bijzondere strand van Chalkidiki in Griekenland


Houd je van een strandvakantie en wil je graag naar een plaats die ook zeker mooi is om te gaan genieten? Dan moet je zeker naar Chalkidiki in Griekenland. Dit plaatsje wordt maar heel weinig bezocht, maar toch is het één van de bijzondere vakantiebestemmingen in Europa die je niet mag missen. Zo heb je hier het Mount Athos, wat als autonome monnikenrepliek erkend is op de Werelderfgoedlijst. Cultuur, zon, zee en strand? Dat gaat in Clakidiki Griekenland heel goed met elkaar samen.


5. Vissersdorp Cadaques in Spanje


De laatste in onze top 5 bijzondere vakantiebestemmingen in Europa is het Spaanse Cadaques. Dit is een Spaans vissersdorp, gelegen aan de Costa Brava. Als je Cadaques bezoekt is het zeker een tip om eens naar het Dalí museum te gaan. Anderzijds heb je hier heel goed de mogelijkheid om te genieten van lokale gerechten. Denk daarbij onder andere aan de lekkerste tapas, maar ook echte locals die de vissers uit dit dorp als geen ander klaar weten te maken!


Bron: https://www.fox.nl/inspiratie/natuurrijke-vakantielanden-top-10