Cult Kanaal
cult webzine


BASE jumpBASE jump

Base jumpBASE staat voor: Buildings, Antennas, Spans en Earth. De vier typen platform die gebruikt worden in deze sport. Verder is het principe eenvoudig: je beklimt het platform, springt er met een parachute vanaf en komt heelhuids weer op de grond. Probleem is dat laatste: er gebeuren nogal eens ongelukken. Niet voor niets is de BASE jump sport verboden in de USA en in de meeste Europese landen.

De BASE jumpers proberen elkaar steeds te overtreffen door van hogere of meer spectaculaire gebouwen te springen. Het feit dat het verboden is is voor de jumpers alleen maar een extra wedstrijd-element. Bereid je BASE jump goed voor, zorg dat je heelhuids op de grond komt en zorg ervoor dat je niet gepakt wordt. De echt spectaculaire jumps kosten een heel team mensen al snel een jaar voorbereiding!

Noem een bekend hoog gebouw en men is er vanaf gesprongen: De Menara building (Kuala Lumpur), de twin towers in New York, het jezusbeeld in Rio, de Eiffeltoren, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -