Cult Kanaal
cult webzine


Cave divingCave diving

cave diveEen succesvolle duik is er volgens de Speleological Society "Eén waarvan je er levend terugkeert". Sinds 1960 zijn er meer dan 500 mensen omgekomen in cave diving ongelukken in Florida, Mexico en het Caribisch gebied. Ervaring is geen garantie voor overleven, want de meeste doden zijn instructeurs en technische duikers.

Wat houdt de sport dan precies in? Duiken, maar dan in grotten onder water. Het gevaar schuilt er niet alleen in dat men kan verdwalen. Het grootste gevaar zit hem meestal juist in de technische problemen: weinig zicht, het verlies van licht, te weinig zuurstof. Snel naar boven zwemmen bij problemen is bij gewoon diepzeeduiken geen probleem. Bij cave diving is dat simpelweg onmogelijk, wanneer je diep in een grot zit.

Cave diving mag je pas beoefenen als je ruime ervaring in het diepzeeduiken hebt. Deelname aan een cursus cave diving kan bijna overal waar goede duiklocaties zijn. Maar vooral Florida en Mexico zijn populaire locaties. Neem wel een volle portemonnee mee want vooral de verzekering is nogal prijzig.- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -