Cult Kanaal
cult webzine


ConsumentConsument

Beeldscherm op je tas?
Al jaren wordt veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om beeldschermen flexibel te maken. De grote consumenten-elctronica producenten investeren vele miljoenen in de ontwikkeling, aangezien er een grootse toekomst voor het flexibele beeldscherm wordt voorspeld.
In klein formaat, in toepassingen als horloges en kleine informatieborden zal de technologie al in de nabije toekomst te vinden zijn. Toch zal de consument geduld moeten hebben: de eerste beeldschermen op groot formaat zullen nog zo´n 10 jaar op zich laten wachten. Problemen zijn vooral productie- en kostentechnisch van aard. Uiteindelijk zullen de beeldschermen zelfs verschijnen op textiel zoals tassen en jacks, zo is de verwachting.


Een vliegende robot!
Ongelooflijk maar waar: Seiko is bezig met de ontwikkeling van een vliegende robot die eruit ziet als een mimiatuur helicopter en de afmetingen heeft van een flinke bij! De robot is 8,5 cm. hoog en weegt 12,3 gram. De ontwikkelaars hopen dat de robot inzetbaar zal zijn voor onder andere beveiliging en reddingsakties bij rampen. Aan boord bevindt zich naast een 32-bit microcontroller een motortje en een digitale camera voor het nemen van foto´s.
Er moet nog wel even verder ontwikkeld worden want de robot kan nu nog maar 3 minuten aaneengesloten vliegen. Over 3 jaar wil men zover zijn dat de Micro Flying Robot op de consumentenmarkt verschijnt..


Vanuit je auto het bad laten vollopen...
Futurelife is een project met een huis waarin mensen wonen die de beschikking hebben over de nieuwste technologieën . Zo beschikt het huis over de nieuwste koelkast - met waarschuwingssysteem voor tekorten en automatische bestelfunctie. Verder is veel aandacht besteed aan beveiliging en zijn vele functies vanuit de auto te bedienen. Onderweg kun je via een webcam zien wie er bij je huis aanbelt en de oven, verwarming, vaatwasser en wasmachine zijn ook vanuit de auto te bedienen.


- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -