Cult Kanaal
cult webzine


GadgetsWhy does windows still suck?

gatesMet regelmaat steekt het bij de PC-gebruiker de kop op: de ergernis, de onmacht, de Windows-haat. Het is zo gegroeid en we moeten ermee omgaan. Maar leuk is het vaak niet. Hij loopt vast, doet niet wat we willen of geeft een blauw ´death´-scherm.
Hoe is het zo gekomen dat we dit accepteren? Waarom is er geen massale demonstratie? Een grote aanklacht tegen Microsoft? Waarom is er geen grote groep gebruikers die, gewapend met lantaarns en ploertendoders, naar Seattle trekt om daar het Windows Frankenstein Monster op het altaar te offeren wegens gebrek aan een goede gebruikers interface en degelijke functionaliteit?
Er is niets vergelijkbaars in de gehele consumenten cultuur. Als er nog iets zo slechts zou zijn als Windows, en op zo´n grote schaal, dan zouden consumenten om wraak schreeuwen en hun geld terug eisen en er zou een onderzoek komen. Bill Gates hoofd zou ge-eist worden.

Bovenstaande is de vrije vertaling van een artikel dat Mark Morford heeft geschreven voor ´SF Gate´.- Copyright (c) 2019 www.cultkanaal.nl | Alle rechten voorbehouden. -